La calor del mes de juny, moltes vegades, encara és de bon portar. No sol ser tan intensa com al mes de juliol o agost, però s’ha de vigilar. Ja podem fer vida al jardí o a la terrassa, i s’ha de cuidar les plantes de les plagues i males herbes mentre gaudim de la seva espectacular floració.

Les tasques generals del mes són, habitualment:

Eliminar les males herbes. Al juny és quan els enemics de les plantes creixen més! Elimina les males herbes abans que facin llavors i es reprodueixin encara més, i t’estalviaràs la seva proliferació.

Controlar plagues i malures. Encara que hagis vigilat atentament les plagues durant la resta de la primavera, cal no deixar de prestar atenció a les plantes. Els fitosanitaris i el control biològic de plagues et seran molt útils durant el juny.

Abonar. Aquest mes és ideal per abonar la gespa, les hortalisses i les plantes verdes d’interior.

Regar. Fa calor i el reg ja ha de ser automàtic sí o sí: les plantes necessiten molta més aigua! Pots utilitzar reg per aspersors a la gespa, per degoteig a les plantes en testos, parterres i massissos… recorda dirigir el reg al substrat i no a la planta (fulles, flors, tija), pròpiament.

Posar buata al sòl. És el moment de mantenir la humitat del sòl més que mai, i per aquest motiu s’utilitzen les teles, capes d’escorça, boletes d’argila… A part, contribueix a evitar el creixement de les males herbes si s’han eliminat correctament.