Ara que la calor va minvant mica en mica, toca recuperar-se d’ella. Les plantes que més han patit durant l’estiu tindran ara un respir, alhora que el jardí i terrassa ja es podran començar a preparar per a la tardor.

Les tasques generals del mes són, habitualment:

Preparar la terra. En el cas dels testos, parterres i l’hort, cal preparar la terra traient les males herbes i les plantes esgotades/mortes. S’han d’esmicolar tots els terrossos, remoure la terra, posar-hi substrat amb adob orgànic… que la terra es renovi!

Abonar. L’adob orgànic, en aquests moments, és molt útil per a la major part de les plantes del jardí. Després d’un estiu de passar calor i sequera, necessiten una ajuda nutricional!

Plantar. La tardor que s’apropa serà una estació lluïda en textures i colors. Ara és un bon moment per plantar arbustos perennifolis (llorers, oliveres, arbocers) i coníferes dins de contenidor. Fes els forats pertinents i deixa que la terra respiri un parell de setmana abans de plantar-hi.