Mes encara de molta calor i poques pluges… i amb les vacances com a enemigues del teu jardí i hort! Qui se’n farà càrrec, si marxes alguns dies o setmanes? Cal deixar-ho tot ben preparat perquè les plantes no pateixin la teva absència.

Les tasques generals del mes són, habitualment:

Regar. Que no falti l’aigua! L’agost és el mes més calorós i cal regar molt, sobretot les plantes de test o jardinera, que tenen tendència a perdre hidratació pel seu recipient (i a l’agost encara més!). Ja ho saps dels anteriors mesos: aspersió a la gespa, degoteig a arbres, arbustos, plantes anuals i regadora per a plantes d’interior.

Treure males herbes. Segueix controlant i eradicant les males herbes. Podria semblar que amb l’excés de calor no nasquessin, però ja saps que mala herba mai no mor!

Plagues i fongs. No abaixis la guàrdia i tingues sempre a punt plaguicides o fungicides per eliminar les plagues i fongs abans que sigui massa tard per a la teva planta.

Deixar d’abonar. Fa massa calor per abonar plantes, no caldrà fer-ho ara.

Plantar. Passada la mare de Déu d’agost (dia 15), a partir de la segona quinzena, les temperatures solen baixar. És aleshores quan es pot començar a fer forats i adobar la terra amb humus per a les plantacions de setembre.