Mes encara de molta calor i poques pluges… i amb les vacances com a enemigues del teu jardí i hort! Qui se’n farà càrrec, si marxes alguns dies o setmanes? Cal deixar-ho tot ben preparat perquè les plantes no pateixin la teva absència.

Tingues sempre controlat:

  • El reg. És fonamental regar, especialment en aquest mes calorós. Cal regar molt i amb regularitat, sobretot les plantes de test i jardineres, que amb el seu recipient tenen tendència a perdre hidratació. No te n’oblidessis!
  • Plagues i fongs, sota control. No s’ha d’abaixar la guàrdia, perquè a l’estiu tota cuca viu! Utilitza plaguicides sistèmics i fungicides d’ampli espectre, si cal, perquè et facilitaran molt la tasca. Sempre són més recomanables els que no fan mal a la fauna útil, com les papallones, les abelles…
  • Anar traient les males herbes. Fonamental i cal no oblidar-se’n. Aquesta tasca es duu a terme durant tot l’any, fins i tot quan semblaria que amb la calor no haurien de néixer males herbes.
  • No cal abonar. En aquestes setmanes tan caloroses (possiblement, les més caloroses de l’any), no convé utilitzar abonament per a les plantes, ni d’interior ni d’hort.
  • A partir de mitjans de mes, les temperatures solen baixar i es pot començar a preparar la terra per a la sembra de setembre.

Consells addicionals:

  • Plantes llenyoses: poda’n les branques seques i les dèbils. Poda els rosers si vols que floreixin roses a la tardor. Repassa les bardisses de les coníferes a partir de mitjans de mes, quan baixin les temperatures.
  • Plantes d’interior: No les adobis, com ja hem dit. Si marxes de vacances i les has de deixar soles, posa-les en un lloc on els toqui la llum però no el Sol directament. Assegura’t que tindran aigua.
  • Plantes de flor: Assegura’t que tinguin l’aigua necessària i no les adobis. Elimina ràpidament les flors que estiguin pansides.
  • Hort: Assegura el reg de les hortalisses, a primera hora del matí i última de la tarda per mantenir la humitat. A partir de la segona quinzena de mes, pots començar les sembres de tardor.