Juliol és ple estiu, fa molta calor i, normalment, no hi ha pluges a la vista. Cal vigilar la sequera al jardí i regar molt! Les nits són un alleujament a la calor i és quan s’ha d’aprofitar per gaudir-ne!

Les tasques generals del mes són, habitualment:

Regar. És importantíssim en un dels mesos de més calor de l’any! Aspersors a la gespa, degoteig per als arbustos, testos, parterres, arbres… rega també les plantes d’interior amb regadora. I, sobretot, vés controlant que, tot i tenir un horari de reg fixat, no li falti aigua a cap de les teves plantes!

Abonar. En aquests moments, caldria abonar les plantes en flor, perquè estan plenament concentrades en la seva flor, i no està de més donar-los un cop de mà abonant-les. Un abonament ric en fòsfor, potassi i baix en nitrogen serà adequat.

Controlar molt plagues i fongs. “A l’estiu, tota cuca viu”. S’ha de seguir vigilant molt les plagues i els fongs durant aquesta època!

Eliminar males herbes. També proliferen a l’estiu i s’han de tenir molt vigilades. De vegades, fins i tot caldrà utilitzar herbicides per la gran quantitat de males herbes que poden créixer en racons descuidats.