La primavera ha arribat en tot el seu esplendor! Temps de pluges i fins i tot amb alguna glaçada esporàdica, l’abril encara és inestable, però compta amb floracions realment espectaculars. D’aquest mes cal gaudir-ne!

Les tasques generals del mes són, habitualment:

Plantar. És moment de plantar perquè les temperatures encara no tendeixen a ser extremes –ni en calor ni en fred– i perquè acostuma a ploure. Es poden plantar coníferes en contenidors, plantes vivaces, i, és clar, les plantes anuals de primavera. Si l’abril apunta calorós, fins i tot es pot plantar alguna planta anual d’estiu.

Sembrar. Moltes plantes anuals, o bé hortalisses i herbes aromàtiques que floreixen a l’estiu es planten en aquesta època. Les pluges les ajudaran a tenir un bon primer impuls!

Escardar. Cal eliminar les males herbes, que amb les pluges poden créixer massa! Si ho fas abans que creixin, t’estalviaràs feina més endavant.

Vigilar amb les plagues. Amb la primavera, no només comencen a proliferar les males herbes, sinó també les plagues. Poden començar a activar-se, o sigui que estigues alerta!