El bon temps ja comença a acompanyar. El Sol surt més habitualment, tot i algunes pluges, però el jardí i la terrassa ja comencen a tenir una floració abundant. Els treballs al jardí seran, per tant, molt més agraïts.

Les tasques generals del mes són, habitualment:

Plantar i trasplantar. En aquest moment, es poden trasplantar o canviar de test arbustos, arbres, plantes d’interior, tanques i plantes enfiladisses. Per exemple, les palmeres d’interior es trasplanten al maig o al juny; o bé els rododendres i les azalees, quan es troben en plena floració.

Regar. El maig ja comença a ser calorós i no és un mal moment per engegar el reg automàtic. Les plantes comencen a notar la calor i s’ha de poder contrarestar la situació perquè vagin acostumant-se a la calor sense perdre hidratació. Si, tot i així, decideixes regar manualment, pensa a fer-ho 3 o 4 vegades per setmana, a menys que sigui un mes plujós.

Abonar. Durant tota la primavera, hi ha plantes com les anuals, vivaces i bianuals que necessiten ser abonades dues o tres vegades. I a les plantes que viuen en testos, cal que els posis bastonets dels que s’enterren a la terra o abonar-les cada 15 dies. Recorda també que, les plantes acabades de plantar, s’han d’abonar a partir de les dues primeres setmanes.

Eliminar plagues. Ara més que mai! Les plagues es troben en plena activitat i poden ser molt perjudicials per a les plantes, que comencen a patir efectes de la calor.