Octubre és mes de tardor i el jardí ja ha d’estar preparat per rebre-la. És moment de fer tasques que veuran els seus resultats l’any vinent, o sigui que tingues paciència: adobar, plantar, esqueixar… I gaudeix dels colors, del canvi d’estació en les fulles i les tiges!

Les tasques generals del mes són, habitualment:

Plantar, trasplantar. Com al setembre, l’octubre permet plantar perquè es troba a mig camí de la calor i el fred. Aprofita també, si l’espècia de planta ho permet, per fer trasplantament i canvi de test. És moment de fer-ho amb arbres i arbustos, coníferes en pa de terra… també és el moment ideal per plantar tanques.

Abonar. Les plantes que floreixen a la tardor poden rebre ara un abonament ric en potassi que els permetrà seguir florint més temps. Parlem, per exemple, de clavells, crisantems, pensaments, crespinells… Complementar l’abonament de la gespa i l’hort amb les restes de la poda que faràs aquest mes també és una bona idea.

Podar. Octubre segueix sent un mes en què es pot podar perennifòlies i coníferes, netejar branques tortes o malbaratades els arbustos i arbres… i aprofitar les restes de la poda com a adob orgànic.